Waarom blogs?

Al sinds jaren schrijf ik korte zinnen of steekwoorden op, over onderwerpen waarover ik iets zou willen schrijven. Het zijn notities van gedachten of emoties naar aanleiding van gebeurtenissen die me treffen, ontroeren of aan het denken zetten. Soms zijn het ook inzichten die me zomaar opeens overvallen. Ik had er hele korte stukjes over willen schrijven. Blogs dus. 

Een heel andere manier van schrijven dan ik tot nu toe heb gedaan. In alle boeken die ik schreef pluisde ik een bepaald onderwerp uit tot in details, die ik zorgvuldig ordende en zo duidelijk mogelijk beschreef. Ik werkte altijd een vol jaar aan een boek, in een strak tijdschema: van 10 uur ’s morgens tot ongeveer 3 uur ’s middags, vijf dagen in de week. Bijna ondanks mezelf werden de boeken vaak dikker dan ik wilde. Ik heb altijd een klein, maar toch volledig boekje willen schrijven van zo ongeveer 80 pagina’s, maar dat is me nooit gelukt. Mijn boeken dijden onder mijn handen altijd uit tot meer dan 200 bladzijden.

Niks mis met die boeken. Integendeel, ik ben nog steeds blij met alles wat ik heb geschreven en vooral mijn laatste boek -De reis van het gewaarzijn- beschouw ik als mijn ‘magnus opus’: ik heb daarin mijn hele ziel en zaligheid gelegd en het overspant (of onderbouwt?) alle andere boeken.

Maar nu wil ik het anders doen. De schrijver in mij wil toch weer aan de slag. Alleen anders dan vroeger. Geen grote theorieën meer, maar snellere, misschien wel oppervlakkiger, maar hopelijk niet minder voelbare en herkenbare observaties van mezelf en de wereld om me heen.

Ik ben benieuwd of het me gaat lukken om op deze manier te gaan schrijven en hoe het me zal bevallen. Voorlopig durf ik nog niet te beloven dat mijn blogs op een vaste tijd zullen verschijnen, bijvoorbeeld elke woensdag of vrijdag. Mijn relatie met de tijd is niet zo geweldig en deadlines zijn voor mij inderdaad zo ongeveer dodelijk. Ik laat het daarom in het midden met welke tussenpozen mijn blogs zullen verschijnen, maar streef wel naar eenmaal per week. En wie weet, krijg ik er zoveel plezier in dat het vaker wordt. Als je wilt, kun je je abonneren door op de link rechtsboven te klikken.

Ik wens mezelf en mijn lezers veel plezier op dit voor mij nieuwe pad.

5 reacties op “Waarom blogs?”

  1. Pingback: Verjaardag – Riekje Boswijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.