Ruimte

Ruimte maken. Nagaan wat niet meer gebruikt wordt, wegdoen wat overbodig is, besluiten wat nog de moeite van het bewaren waard is. Maar ook: overwegen welke bezigheden iets toevoegen, welke activiteiten inspireren, wat eigenijk alleen maar tijdvulling is, om niet te zeggen tijdverspilling.
Iemand zei: “Ruimte maken is het bureaublad van je leven leegmaken.” Mooi gezegd, maar wel wat heel erg veelomvattend! Ik houd het voorlopig maar even op het bureaubad van mijn computer. Daar staat gigantisch veel op. Onder andere oude bestanden van manuscripten die ik niet eens meer kan openen, omdat ze in verouderde programma’s zijn geschreven.
Weg ermee.
En alles wat ik niet weggooi, verzamel ik in mappen en die mappen verzamel ik weer in andere mappen. Mooi opgeruimd.

Al zoekend en ruimend kom ik van alles tegen. Onder andere dit filmpje. Ik was het al helemaal vergeten. Leuk filmpje voor de zondagochtend, want wat een ruimte….!

https://www.youtube.com/watch?v=U-WIS7Q-zCk

12 reacties op “Ruimte”

 1. waauw, wat mooi, wat een belevenis.
  Goed om dit soort bewaarsels te delen Riekje.
  Zonder druk of dwang van tijd, maar gewoon als het je uitkomt, op jouw eigen tijd.
  Dank!
  Liefs, Nelleke

 2. Wilma Goossens

  Ik zat net de bestanden op mijn tablet op te schonen, zegt Adri kijk eens naar het blog van Riekje. Toevallig hè ! Zou dit de moderne vorm van voorjaarsschoonmaak zijn?
  Wat een prachtig filmpje!

  1. Zou best eens kunnen. Ik ben momenteel erg ‘schoon-makerig’ en wat een troep kan het zijn op een computer…! Ik zag dat er de komende tijd in Zaltbommel ook ‘opschoon-hulp voor computers’ wordt aangeboden voor bejaarden.

 3. Heel, heel ontroerend mooi.
  Ik heb mijn kinderen laten weten dat zoiets het cadeautje voor mijn tachtigste verjaardag mag worden, ook al duurt dat nog een paar jaar.
  En, mocht dat niet lukken dan heb ik het nu gezien.
  Dank, Riekje.
  Elma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.